Fashion week - Milano

-



Jedným z mojich snov je dostať sa raz na fashion week.  Miláno, Paríž, New York, Londýn, každé jedno mesto ponúka originálny ,nezabudnuteľný a degustačný zážitok. Kulisy, modely, návrhári,hostia, celková atmosféra..všetko stojí za to. Pri pozeraní reportáže či čítaní článku sa viem dokonalo pretransformovať na danú akciu a vcítiť sa do danej atmosféry ale..predsa len to nie je to "pravé orechové". Raz sa mi dúfam podarí nielen vedieť sa vcítiť ale aj skutočne prežiť takúto módnu show :)





Ako sa vraví, keď Mohamed nepríde k hore, hora príde k Mohamedovi a keďže vás na jednotlivé fashion weeky nemôžem zobrať osobne, týždne módy prídu za vami, v podobe mojich nasledujúcich článkov :) Dnes začíname mestom Miláno a postupne si predstavíme aj Paríž, Londýn a New York. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, čo vlastne taký fashion week obnáša, koho zaujímavého môžte vidieť sedieť vedľa seba v hľadisku alebo aké modely máte tú česť obdivovať naživo.

Takže, obujte si lodičky Manolo Blahnik, narovnajte si kostýmčeky Chanel a húra na týždeň módy do Milána!






Milano Donna alebo inak povedané, Milánsky fashion week vás ohúri predovšetkým návrhármi, ktorí patria vo všeobecnosti medzi najkreatívnejších na svete! Módne domy tu majú dlhoročnú tradíciu a nemenej dôležitá je aj zručnosť tamojších remeselníkov, či už by som spomenula krajčírov, obuvníkov, šperkárov,kožiarov..

Srdcom tradičného týždňa módy , ktorý v roku 2012 predstavil celkom 131 kolekcií, sa už tradične stal Palazzo Giureconsulti.Už pri vstupe vás uchváti obrovské, bohato zdobené schodisko vedúce do historickej sály. Steny okolo neho zdobia nádherné fresky zobrazujúce erb mesta Miláno. Dôkazom toho, že mesto Miláno žilo fashion weekom aktívne, boli veľkoplošné obrazovky umiestnené na pešej zóne medzi námestiami Piazza Duomo a Piazza Cordusio. Aj široká verejnosť tak mohla sledovať živý prenos z prehliadok konajúcich sa v piatich centrálnych lokalitách weeku. Možnosť sledovať módne prehliadky naživo  na cameramoda.it aj v iPade alebo smartphone umožnili nové aplikácie.

Veľké ovácie zožali návrhári ako:



 Emilio Pucci  s jeho témou "opulencia Indočíny" v znamení čipky, etnicky inšpirovaných výšiviek a šifónu. Úspech tejto kolekcie však nie je ukrytý len v použití priesvitných materiálov. Dundasov talent na strihy je famózny a bol vidieť na každom kúsku z novej kolekcie.








 Dolce & Gabbana  Výlet po Sicílii sa začína v Taormine a pokračuje pozdĺž pobrežia pomedzi pozapichované slnečníky. Uvidíte náboženské obrady a mestské slávnosti, navštívite malé obchodíky s tradičnými , ručne robenými paličkovanými čipkami, bábkami a prútenými košíkmi. Kolekcia je oslavou života, farieb, radosti a predovšetkým tradičných remesiel a kultúry.Prehliadku otvárali pruhované šaty, pletené topy s plnými sukňami, objavili sa aj slamené šaty s koralovými výšivkami či šaty s prúteným korzetom.








Gucci 
Inšpiráciou pre jarnú kolekciu sa stali historické fotografie, ktoré v 60. rokoch nafotili Richard Avedon a Gian Paolo Barbieri -portréty aristokratických dám, elegantných vo svojej čistote. Na prehliadke ste mali možnosť vidieť dlhé splývavé šaty, dlhé tuniky kombinované s elegantnými nohavicami a večerné šaty doplnené výraznými šperkami. Gianini reinterpretovala štýl obdobia prelomu 60. a 70. rokov a celkový dojem bol jedinečný.




Fendiho kolekcia je o spájaní. Sukne, ktoré mali dve rôzne dĺžky ,boli určite jedným z najúčinnejších a zároveň najnositeľnejších vyjadrení myšlienky celej kolekcie. Aj pri kožušinách, ktoré sú pre Fendi neodmysliteľné , sa stretávame s rôznym spracovaním ( norky,katakulské ovce,..) Výraznou súšasťou prehliadky boli doplnky. Veľmi sa mi páčili ikonické kabelky či malá taška pripomínajúca časť Rubikovej kocky. Topánky boli zdobené pyramídami a hrubými opätkami.





TRENDY A DETAILY  MILANO FASHION WEEKU

Japonská bojovníčka
Modelky sa ponášali nielen na nádherné gejše, ale aj na samurajských bojovníkov. Honosný hodváb, satén, motívy drakov a kvetov sa objavili u spomínaného Pucciho. Odev poskladaný v štýle origami ste mohli vidieť u Prady.Nevyhnutným doplnkom tohto štýlu sú široké previazané opasky a topánky na platforme.  



Rafinovane transparentné 
Veľké uplatnenie si tento rok okrem priesvitného materiálu získala aj čipka. Veľa krásnych šiat či blúzok ste mali možnosť vidieť u Dolce & Gabbana, avšak veľmi silnú sexy kolekciu vytvoril aj John Richmond, ktorý skombinoval transparentné materiály s kožou .













Šortky a pastelové farby
Šortky ako voľnočasový kúsok sa objavil na mnohých prehliadkach ( hlavne u Fendiho kde okrem čiernych ste mohli vidieť aj kožené či ich spojenie so sukňou ) . Typickými materiálmi bola napr. čipka, ktorú ste mohli vidieť u Versace či Blugirls.


Pastelové farby ako jemná limetová ,fialová bledomodrá či citrónovo žltá boli hitom. No na prehliadkach v Miláne dominovali dve farby - nektarinková a mätová.



Ďalšie trendy v skratke:

                                               jemnejšie líčenie a z účesov hlavne salty hair


                                                   Platformy



Animal print


Čo sa týka doplnkov : maxi náramky, čelenky či kabelky na retiazke.




V uliciach Milána:  




Okrem samotných prehliadok, modeliek, návrhárov či modelov sa do centra pozornosti dostávajú aj ľudia, ktorí prehliadky navštevujú. Módni blogeri, redaktori,celebrity,dizajnéri,..
Z uznávaných fashion editorov ste mali možnosť spatriť Suzy Menkes alebo Tima Blanksa .




V najbližšom článku si predstavíme Paríž fashion week :)

ďakujem za skvelé informácie a inšpirácie magazínu Top Fashion, ste naozaj top!
Vaša Brunette

No comments

Thank you for visiting Magnifique Brunette. 2014 © All rights reserved by Magnifique Brunette. Powered by Blogger.