Raňajky u Tiffanyho

-

Milujem začiatok filmu Raňajky u Tiffanyho. Famózna Audrey Hepburn sa honosne nesie ako dáma s raňajkami priamo..pred výklad Tiffanyho. S nadšením a pokušením si obzerá výklady a sníva o tom, ako sa raz skutočne "naraňajkuje" aj vo vnútri. Jej raňajky by Tiffany s láskou servíroval v podobe diamantových prsteňov, náhrdelníkov, náušníc,..až sa vám hlava zatočí z toľkých úžasných chodov. Tak ako Audrey, aj ja sa podobne cítim pred výkladmi šperkov. Rada si ich obkukujem a snívam o nich. Ako každá žena, čo si budeme vravieť. Kto by nepoznal legendárnu vetu " Diamanty sú najlepším priateľom ženy". A niečo na tom veruže bude. Jasné , že šperky nepovažujem za akýsi môj kyslík bez ktorého neviem prežiť, avšak akýkoľvek diamant dokáže ktorúkoľvek ženu rozjasniť a ukázať jej krásu tak, ako to nedokáže hocičo. 





                                    

Žena v nádhernej róbe schádza po dlhých točitých schodoch..Vlasy vypnuté, krása tváre zvýraznená makeupom..avšak to, na čo každý upriami zrak sú jej visiace diamantové náušnice, ktoré na svetle hrajú snáď každou farbou dúhy. Alebo taká budúca mamička, ktorá si hladí gigantické bruško rukou obdarovanou snubným prsteňom od Tiffanyho. Čo prvé si na nej všimneme? Bruško alebo prsteň? Nenadarmo sa hovorí, že väčšina žien sú ako straky..siahajú po všetkom čo sa trbliece a zabúdajú pri tom dýchať. A ja nebudem tvrdiť že som iná :D

Tak sa dámy zlhboka nadýchnite a poďte sa spolu so mnou zoznámiť s pánom Tiffanym a jeho pokladmi :)


14. septembra 2012 oslávila spoločnosť Tiffany & Co. 175. výročie svojho založenia. Pre túto počesť bola ikona spoločnosti, žltý Tiffanyho Diamant, zasadený do nového, omračujúco krásneho, platinového náhrdelníka, tvoreného bielymi 58 briliantmi a 20 diamantmi Lucida, o celkovej hodnodte vyše 100 karátov. Žltý diamant má 128.54 karátov. Je to jeden z najznámejších a najväčších žltých diamantov, aké boli kedy nájdené. Objavený v južnej Afrike v 1877 mal v surovom stave váhu 287,4 karátov (57,5g). Po roku študovania nespracovaného kameňa, ho Tiffanyho mladý gemologista George Frederick Kunz (23r.) vybrúsil v Paríži do vankúšového tvaru (128,5 karátov) s 90 fazetami, čo je o 32 viac než tradičný okrúhly diamant kvôli maximalizácii lesku.
 Spolocnost Tiffany oslavuje 175 rokov. Pre tuto prilezitost osadila svetoznamy zlty diamant do noveho nahrdelnika.














Exkluzivite tohto, nikdy nepredaného diamantu, pridáva aj fakt, že v celej histórii ho mali na sebe len dve ženy. V 1957 ho mala pani Sheldon Whitehouse na Tiffanyho bále v Newporte, Rhode Island, a následne ho v roku 1961 nosila Audrey Hepburn na rôzne propagačné fotografie.





Tiffany & Co., všeobecne len Tiffany, je americká medzinárodne uznávaná korporácia zaoberajúca sa luxusnými klenotami, s hlavným sídlom v New Yorku. Okrem samotných šperkov ponúka striebro, porcelán, krištáľ, vône a iné osobné doplnky, ako aj kožený tovar. Výnimočne známe sú zásnubné prstene, ktoré Tiffany predstavil v podobe ako ich poznáme dnes. Oslavované šesť-vidlicové "Tiffanyho uchytenie" vyzdvihlo diamant do svetla, výsledkom čoho bola doposiaľ neporovnateľná krása.



V roku 1848 New Yorkské noviny udelili zakladateľovi Charlesovi Lewisovi Tiffanymu titul "Kráľ Diamantov". Dôvodom bola exemplárna kvalita šperkov. V roku 1887, Tiffany šokoval svet kúpou francúzskych korunovačných klenotov, a od tohto obdobia sa stal svetovou autoritou v otázke diamantov.
 Tiffany tiež navrhol rôzne trofeje a medaily pre vrcholové športové podujatia, vrátane trofejí U.S. Open Tennis Championship a medailí pre Zimné Olympijské hry v Lake Placid, New York. Dnes Tiffany & Co. prevádzkuje približne 250 obchodov v 22 krajinách s 88 obchodmi v Spojených Štátoch.


Vybrala som vám pár obľúbených kúskov, ktoré nezavrhnú ani tie najväčšie anti milovníčky diamantov ( existujú také ženy vôbec?! :) )












Viac skvostov na http://international.tiffany.com/




Vaša Brunette

No comments

Thank you for visiting Magnifique Brunette. 2014 © All rights reserved by Magnifique Brunette. Powered by Blogger.