Autumn with Burberry


Nerada to priznávam, no leto sa pomaly, ale isto blíži  ku koncu. Teplé letné večery na terase s priateľmi a drinkom v ruke sa zmenia na upršané dni v spoločnosti horúcej čokolády a príjemného " podažďového" vzduchu.  Spolu s letom odídu aj dni voľna, leňošenia, vyhrievania sa a pocit, že sa svet aspoň na chvíľku zastavil. Vytrvalé klopkanie po upršaných chodníkoch, rýchle vyhýbanie sa nepríjemným mláčkam, posilňovanie rúk v podobe silného stisku rúčky od dáždnika či hlasné nadávanie adresované  pánom šoférom, ktorý obzvlášť v tomto počasí jazdia naozaj " ohľaduplne" sa stanú stereotypom vašich dní.
Nech však jeseň a s ňou spojené chladné a premočené dni nemáme akokoľvek radi, vďaka značke Burberry, jej trenčkotom a doplnkom si ju  naopak stopercentne zamilujeme!
Ako sa hovorí  - po každej búrke vyjde slnko, tak si toto naše "slniečko" poďme spolu predstaviť...




Pieskový podklad a na ňom červené,čierne a biele pruhy..vzor pôsobiaci kráľovsky a čisto.Nepoznám človeka, ktorý by známy vzor Burberry nepoznal. Ako však táto značka vznikla a prečo sú práve trenčkoty jej fenoménom?




Všetko sa to začalo v roku 1856 , kedy sa obchodník s látkami, pán Thomas Burberry rozhodol otvoriť svoj vlastný obchodík. Šili sa tu rôzne druhy oblečenia a práve Burberry vynašiel látku zvanú gabardén - husto tkaná látka z vlnenej priadze alebo bavlny, z ktorej sa vyrábajú predovšetkým obleky a kabáty. Neskôr si tento typ látky nechal patentovať. Ak chceš vedieť o jeho histórii viac, pozri si nasledujúce video !





Okrem významných osobností Burberry obliekal aj britskú armádu - navrhol uniformy pre dôstojníkov. Obliekal ich aj počas 1. svetovej vojny a práve v tomto čase bol vynájdený nový druh plášťa/ kabáta/ zvrchníka/ baloniaka, tzv. trench coat , ktorý bol veľmi obľúbený nielen vďaka zemitej a nenápadnej farby, ale predovšetkým aj vďaka vlastnostiam ako nepremokavosť a odolnosť voči vetru .
Netrvalo dlho a tento druh kabátu si zamiloval celý svet!



Ako trenčkot poznáme dnes:
















Ako ho zaujímavo a štýlovo nosiť? Tu je pár tipov!


V spojitosti s béžovým trenčkotom, podšitým známym vzorom si viem predstaviť pár ďalších  vychytávok, vďaka ktorým sa stanete skutočne magnifique!
Uviazať si šatku Hermés, prehodiť cez plece svoju Chanelku , obuť Louboutinky....




alebo zostať verná Burberry a svoj outfit doplniť jeho štýlovými doplnkami?





Na tejto značke milujem jej neskutočnú eleganciu a štýlovosť. Samozrejme aj tu platí pravidlo "niekedy je menej viac" a netreba to s kombinovaním  preháňať tak, že celý outfit zabijete následným prekombinovaním.  Je krásne, ako sa táto značka vypracovala natoľko, až sa stala mojou ďalšou srdcovkou, ktorá ma ohuruje nielen svojou štýlovosťou a vypracovanosťou, ale aj kvalitou a bohatou históriou.
Kto by už len povedal, že dnešný pieskový a tak žiadaný trenčkot , ktorý je synonymom lásky k móde, vznikol ako potomok toho, ktorý bol súčasťou vojny? História módy ma naozaj neprestane prekvapovať. Tešte sa na ďalšie články, v ktorých vám módu a jej históriu ukážem v jej zaujímavom a ohurujúcom svetle!








No comments

Thank you for visiting Magnifique Brunette. 2014 © All rights reserved by Magnifique Brunette. Powered by Blogger.