Oblečte si tetovanie značky Jean Paul Gaultier

-
  Tetovanie je jedno z najstarších typov skrášľovania ľudského tela a tejto módnej vychytávke podlieha čoraz  väčší počet ľudí. Niektorí si život bez svojej "tetovačky" nevedia predstaviť, iní však tento druh zachytávania vlastnej osobnosti zatracujú. Drobný kolibrík na šiji, znak mieru na zápästí, či vypracovaný "rukáv" v podobe lebky, nápisov a znakov - každý si nájde to svoje. Ja osobne tetovanie nemám a v blízkej budúcnosti sa ani nechystám mať, no ktovie, možno raz zmením názor. Patrím do skupiny ľudí, ktorí tetovania nezavrhujú, no zatiaľ necítia potrebu ho vlastniť na svojom tele.

Páčia sa mi ľudia, ktorí dokážu nosiť tento módny doplnok podľa seba, originálne a pritom s citom. Svoje radosti, starosti ,smútok, odhodlanie či štýl zažívajú doslovne na vlastnej koži. A vy si môžte "prečítať" ich životný príbeh alebo napísať ten svoj vlastný.









Ak ste však stále nenabrali odvahu sadnúť si pod ihly a zveriť sa do rúk odborníkovi, resp. nieste stotožnení s tým, že vám tento doplnok môžte zostať na celý život, ponúkam vám veľmi štýlové riešenie. Jean Paul Gaultier navrhol pre  Lindex unikátnu kolekciu, ktorá zahŕňa predovšetkým motívy tetovania, takže sa do neho môžte obliecť vždy, keď máte chuť!



Poďme si ale na začiatok predstaviť tohto geniálneho módneho návrhára a priblížme si jeho tvorbu:


"Najzaujímavejší sú  vždy zle oblečení ľudia." ( Jean P. Gaultier)

Tento pozoruhodný muž sa narodil v roku 1952, v módnom a mnou milovanom Paríži. Nenavštevoval žiadnu módnu školu, dospel pomerne rýchlo a život vzal do vlastných rúk. V trinástich  rokoch navrhol kolekciu pre svoju maminu a babku a začal rozosielať svoje kresby návrhárom ešte ako teenager. Neskôr si  ho Pierre Cardin  najal ako svojho asistenta, pretože na neho Jeanove kresby urobili dojem. Táto spolupráca mu otvorila bránu do módneho sveta , v roku 1976 si založil vlastnú značku pre francúzsku firmu Mayagor a začal navrhovať  množstvo oblečenia na "voľnej nohe", zahŕňajúc taktiež  prêt-à-porter (oblečenie v konfekčných veľkostiach), plavky a kožušiny. V roku 1978 ho oslovil významný japonský výrobca odevov Kashiyama, ktorý mu navrhol exkluzívnu zmluvu na návrhy pánskej a dámskej kolekcie pod vlastným menom.


Gaultierov výrazný štýl sa vyvinul v 80. rokoch, kedy kombinoval vplyvy "módy ulice" do avantgardy - táto drsná  a drzá modernosť z neho robila originálneho návrhára spomedzi  jeho súčasnej parížskej konkurencie a mala viac spoločného s londýnskou alebo newyorskou módou. Jeho pánska kolekcia pre rok 1985 mala obrovský úspech , keď predviedol pánske sukne.

Fenomém spodného prádla noseného ako vrchné oblečenie , ktoré Gaultier tak propagoval, bol zapríčinený fascináciou z detstva , kedy mu babka ukázala ružový , čipkovaný korzet. Tento motív môžte vidieť na jeho parféme Classique.  



Kto by už len nepoznal typický , špicatý korzet, v ktorom sa Madonna ukázala na svojom turné v roku 1989 a vyvolala veľký rozruch. Áno, aj tento model uzrel svetlo sveta vďaka rebelovi Gaultierovi!




 O Jeanovi je známe, že je to rebel a jeho modely sú drsné, vyzývavé , s občasným sexuálnym podtónom, ktorý pre mnohých môže viesť k pohoršeniu. Ja ho mám však ako návrhára rada, cením si jeho originalitu , spôsob ,akým vidí módu on a ako dokázal prepojiť svoje rebelstvo s elegantnou módou haute couture, v ktorej vzdal hold tradičnému, návrhárskemu remeslu. A samozrejme, veľmi sa mi páči tohtoročná kolekcia pre Lindex, ktorú si o malú chvíľku ukážeme.

Prinášam vám  video , v ktorom si môžte prehliadnuť Jeanove modely a skúsiť sa vcítiť do jeho tvorby :)




Dostal ma jeho dizajn  fľašiek diétnej Coca Coly, ktorý sa nesie typickými motívmi, ktoré Gaultier miluje - námornícke pruhy, čipka a motív tetovania!











A presne tieto motívy nájdete aj v toľko spomínanej tohtoročnej jesennej kolekcii pre Lindex, ktorá je jednoducho božská!




Kolekcia predstavuje malé módne kúsky,ktoré nesú jeho typickú pečať  a rukopis . Vystihujú ju klasické námornícke pruhy, čipka,  a motívy tetovania, ktoré sú Jeanovým  najobľúbenejším vzorom. Kolekcia obsahuje dámske, detské oblečenie, spodnú bielizeň ale nechýbajú v nej ani doplnky. Okrem potlačí sa  vyznačuje aj vypracovanými detailmi ako sú zipsy a klasické kónické tvary odkazujúce na nehynúcu ikonu Madonny. Tento skvost vám však ponúka ďalšie pozitívum - cenu, takže si tieto modely môže dovoliť každý ! Je len na vás, či máte chuť na tetovanie, zvodnosť alebo klasiku s nádychom námorníckej elegancie. 






























Tieto kúsky si budete mať možnosť kúpiť 8. októbra 2014, kedy prídu na pulty predajne Lindex. Nakupovať sa samozrejme dá aj online na stránke lindex.sk . Takže,  hurá na nákupy! :)



Vaša Brunette


No comments

Thank you for visiting Magnifique Brunette. 2014 © All rights reserved by Magnifique Brunette. Powered by Blogger.