The secret to getting AHEAD is getting STARTED - Bailadora WINTER TRAINING CAMP 2015

-
  Tanec. Je fantastické, koľko rôznych podôb nadobúda.  Pri tanci dostáva človek slobodu. Má možnosť vyjadriť svoje myšlienky, aktuálnu náladu, postoj, samého seba. Neviem ako vy ale ja milujem spoločnosť ľudí. A práve tanec ľudí spája. Vďaka nemu dokážete objaviť nielen samého seba ale aj svoje spriaznené duše a kamarátstva na celý život.

Avšak tanec aj bolí. Veľakrát úsmev vystriedajú slzy. Hnev. Zúfalstvo. No práve toto je cesta, ktorá vás povedie k tomu, aby ste sa stali silnejšími! Cesta, ktorá vás naučí povedať : Áno, ja to dokážem. Rozhodne na to mám.



Ak sa nám zdá niečo ako ťažko dosiahnuteľné, automaticky máme vo zvyku to  hneď zavrhnúť. Chýba nám viera v prekonaní samého seba. Odhodlanie. Túžba posunúť sa vpred, aj keď to spočiatku rozhodne nebude ľahké . A presne toto je problém väčšiny dievčat -  nie je to ľahké =  je to nedosiahnuteľné.





Dnešným článkom vás presvedčím o opaku.  Dievčatá z Bailadory využili príležitosť a zamakali na sebe aby zhodili zo seba povianočné prejedanie sa. Pohodlnosť a ničnerobenie pred telkou vymenili za tvrdé a náročné tanečné hodiny, pri ktorých im  však úsmev rozhodne nechýbal!




Bailadora WINTER TRAINING CAMP 2015





Ako sa hovorí - ako na Nový rok, tak po celý rok. Bailadorky si to naozaj zobrali k srdcu. Začiatkom januára sa konalo zimné sústredenie, ktoré dievčatám okrem spomínaného tanca prinieslo aj zoznámenie sa  s ďalšími lektormi, pochopenie pravého významu tréningov a makania na sebe a samozrejme nezabudnuteľné momenty plné smiechu, zábavy v podaní bowlingu a zaslúženého relaxu vo wellness.




Hlavná trénerka a zakladateľka Bailadory Alenka Ledvenyiová nás presvedčila o tom, že naozaj všetko sa dá, len treba patrične chcieť.  Vždy tvrdí, že tancovať môže každý. Tanečná skupina Bailadora je určená práve dievčatám ,ktoré sa neboja ísť vpred. Prekonávať svoje limity a tancovať vždy a všade. Trebárs aj po Silvestri s ešte povianočnou náladou :) Nikdy nie je neskoro - každý jeden deň je príležitosťou na nové začiatky!

Alenku som  vyspovedala a exkluzívne pre vás odhalila zákulisie tohto zimného sústredenia, ktoré je otvorené pre každú z vás!

1.     Čo ťa viedlo k tomu, aby si okrem klasických týždenných tréningov a víkendových workshopov zrealizovala sústredenie, ktoré si vyžaduje tvoju plnú zodpovednosť a  koncentrovanosť?

Jednoznačne napredovanie! Som človek, ktorý tvrdí, že všetko sa dá.. Ale netreba len chcieť, treba pre to niečo urobiť . A treba pre to urobiť čo najviac.
Základom tanečného vzdelania sú tréningy počas týždňa, ktoré udržiavajú telo v aktivite, doplnkom k  sú víkendové workshopy, ktoré sú zamerané hlavne na výučbu nových choreografií, no a nadštandardom sú tanečné sústredenia, kde sa 24 hodín denne sústredíme len na naše telo a tanec. Hodiny sú síce fyzicky náročné, ale vždy panuje dobrá nálada a zábava. Po ťažkom dni zrelaxujeme vo wellness a nechýbal tiež zábavný večer plný bowlingu, biliardu a iných hier. Jednoducho náš pohybový aparát aj mozog dostanú zabrať, zresetujú a naštartujú nás na ďalší pol rok tvrdej driny.

 






2.     Je úžasné, že si program celého sústredenia spríjemnila a ozvláštnila tímom ďalších lektorov, z ktorých každý je profík vo svojom odbore a celkovo si tak pozdvihla úroveň tohto pobytu.  Aké boli kritériá na výber spomínaných lektorov?  S kým všetkým sa mali dievčatá možnosť stretnúť?
Profesionalita, bohaté skúsenosti, schopnosť naučiť a motivovať!
Stereoptyp zabíja a preto som sa rozhodla, trochu ozvláštniť toto sústredenie hneď tromi lektormi.
Našou overenou klasikou bol tréner a zároveň kamarát Braňo Karla, ktorý sa dlhodobo venuje rôznym športom a tréningom na sólový rozvoj a kondíciu. Pre naše Bailadorky mal pripravené „KILLER WORKOUTY“, po ktorých bolo ťažké chodiť po schodoch. Ďalej to bola úžasná tanečnica a lektorka Alex Žáčiková, uznávaná nielen u nás, ale aj v USA na Broadwayi. Pod jej vedením sme sa venovali hlavne Dance Joge,  ale aj jazzovému tancu, ktorý podľa môjho názoru musí ovládať každý tanečník. Tretím externým  lektorom bol Feri Plančár, ktorého môžete poznať napr. z TV Show Bailando a i. Venuje sa prevažne latinsko – americkým tancom, študoval salsu priamo na Kube a preto som ho požiadala, aby pre nás postavil  novú  autentickú choreografiu salsy!






3.     Repertoár tanečných štýlov Bailadoriek poznáme už dokonalo. Čomu ste sa konkrétne venovali teraz? Čo si myslíš, že dievčatám dalo najviac zabrať?
Hlavnou náplňou sústredenia bola práca na sebe a svojom tele.  Spomedzi tanečných techník to však bola jednoznačne kubánska Salsa! Kubánske tance a pohyb ako taký je našincom absolútne neprirodzený. V krvi máme naše typické ludovečky, ktoré sa zameriavajú prevažne na prácu dolných končatín a naopak trup je väčšinov stabilný. Naopak kubánske pohyby omnoho viac pracujú s izoláciami a centrom tela. Kubánska salsa bola špecifická postavením tela a inými komplikovanejšími rytmami, čo mohlo byť pre dievčatá spočiatku náročné, ale myslím, že to postupne zvládli J


4. Je pravda, že zima nás len tak skoro neopustí , avšak ja už teraz myslím na  hrejivé lúče slnka, dni plné voľna , zábavy a dlhých letných večerov. Na čo všetko sa môžeme najbližšie tešiť  a „bailadorsky“ si užiť?
Keď spomínaš tie lúče slnka, hneď mi v mysli naskočí  letné sústredenie pri mori, ktoré samozrejme ani tento rok nesmie chýbať. Okrem toho čoskoro budeme opäť prijímať nové členky, potenciálne Bailadorky. Súčasťou náborov a konkurzov bude po prvý krát Deň otvorených dverí v Bailadore, ktorých sa môže zúčastniť každý! Hneď potom sa môžete tešiť na víkendový workshop „Divoká Polynézia“ so skvelou lektorkou a ženou Jankou „Ailima“ Mattovou, ktorá je v obore polynézskych tancov guru na Slovensku.
No a na záver chystáme jedno veľké prekvapenie, ktoré zatiaľ bude našim tajomstvom...


Čo sa týka letného sústredenia, absolvovala som ho 2 krát a bola som veľmi spokojná. 4 - fázové tréningy, zaslúžený oddych pri mori a večerná zábava v podaní talianskeho nočného života ma utvrdila v tom, že táto voľba na leto bola ideálna! 



Na záver som vyspovedala dievčatá Beu a Lenku, ktoré sa zúčastnili zimného sústredenia a prezradili mi, ako vnímali tento pobyt ony!

Bea Šarinová

1.     Opíš vaše zimné sústredenie troma slovami.
                 zábava, makačka, radosť
 2.      Ktorá tanečná hodina sa ti páčila najviac a prečo?
                posledná - raeggeton a dancehall s Alenkou, pretože to je tanečný štýl ktorý milujem najviac, a tak isto sme sa pri ňom najviac zapotili (smiech)

3.      Čo by si odkázala babám, ktoré zvažovali zimné sústredenie, no neverili si, že by dokázali vstať od vianočných koláčov a spraviť niečo pre seba?

no podľa mňa nie je nič lepšie ako po vianočnom obžerstve začať niečo robiť, a aj keď to 
boli len tri dni ale určite to je veľmi pozitívny štart do nového roka


Lenka Kuželíková 

1.     Prečo si sa rozhodla zúčastniť zimného sústredenia? 
           bolo viac dôvodov-prvý dôvod lebo som sa chcela rozhýbať po Vianociach po prejedaní a leňošení,po druhé lebo som chcela získať nové tanečné skúsenosti s novými tanečnými lektormi a po tretie lebo sa mi veľmi páčilo aj minulý rok:)
2.     Aké poučenie si si odniesla z tohto pobytu?
Veľa nových skúseností od lektorov ako Alex,Fero alebo aj od Alenky,naučilo ma nové technické veci,kondičné ale aj posilovanie. Naučila som sa novým veciam pretože Alenka nás zdokonaľuje nie len tanečne ale aj psychicky a fyzicky
3.     Ktorý lektor ťa najviac zaujal a inšpiroval?
Zaujali ma všetci lektori s ktorými sme mali hodiny,Alex bola úžasná,veľmi ju obdivujem čo dokázala a ako tancuje,je veľmi dobra v tom čo robí a vidno že na sebe dlhé roky maká.Veľmi sa mi páčili avšak aj Ferove hodiny, pretože bolo vidno že bol na Kube a vedel nám detailne opísať tanec, ktorý sme sa učili a jeho prístup k nám a jeho trpezlivosť bola skvelá!



Vaša Brunette

No comments

Thank you for visiting Magnifique Brunette. 2014 © All rights reserved by Magnifique Brunette. Powered by Blogger.