The woman who speaks without words

-


  Just imagine how many people live on our planet.  Different  habits, culture and minds. Sometimes you can´t really understand how they can be happy  only with  coconut tree, big wawes and warm beach. Without today´s materialism. But it can work. What I have learnt is, that everything is about people. Not about things...


 Your life is  full of people. Someones are friends and anotherones are "friends". I live in very strange country. I mean, I love the place where I was born, but some  people here are so strange. They have peasant behavior, love gossips more than intellect and are green with envy. I know that this is normal and I don´t expect that  somewhere exists the place with  just "ideal" people at all.  I have also faults.But, you know, Slovakia is so small and I have feeling that a bad energy and opinions are dominating. Of course, we have politics and whole system which are  separate category.. The whole point is, that here in Slovakia we still forget some things.  Lot of us don´t know what is solidarity,  respect and support. How can young talented people grow, when nobody gives them a chance? Wait a minute, I am speaking about young people, who don´t have protection, rich parents, aren´t part of  strange "celeb´s group" and are really talented.

Life sometimes isn´t easy. But you can achieve everything, what you want. You can do it ALONE. I know that is such a harder and longer way but it´s not impossible. And than you will be higher than the others.  I love this kind of people. The people who have their own style, don´t play some stupid social statues just because it´s in, don´t copy another´s work and are unique. This is synonymum of celebrity for me.

( Predstavte si, koľko ľudí žije na našej planéte. Rôzne zvyky, kultúra, myšlienky či postoje. Niekedy skrátka nevieš pochopiť ako dokážu byť šťastní len s kokosovým stromom, veľkými vlnami a hrejivou plážou. Bez akéhokoľvek materializmu. Avšak dá sa to. Jednu podstatnú vec som sa už stihla naučiť. A to , že všetko je to o ľuďoch. Nie o veciach...


Tvoj život je plný ľudí. Niektorí sú kamarátmi, iní sú "kamarátmi". Za posledné roky som si všimla že žijem v čudnej krajine. Aby ste ma však nechápali zle - milujem miesto kde som sa narodila, len niektorí  ľudia mi prídu proti mojej srsti. Sedliacke správanie, ohováranie a závisť - toto u mňa fakt neprejde. Uvedomujem si , že je to v celku normálne, pretože zase povedzme si na rovinu, každý sme nejaký a každý máme chyby. Taktiež neočakávam že nájdem miesto či krajinu, v ktorej budú žiť len ideálni ľudia. Lenže, ako isto viete, Slovensko je veľmi malá krajina a mám pocit že to čo tu dominuje je skôr tá zlá energia a názory. Skazené hodnoty. Jeden by povedal že sa nie je čomu čudovať keď naša politika a celý systém je taký aký je. Ale to by sme tu dlho polemizovali. Pointou je, že stále zabúdame na niektoré dôležité veci. Solidarita, rešpekt a podpora veľa z nás nič nehovorí. Ako majú mladí talentovaní ľudia rásť, keď im nikto nedá šancu ? Keď ich samotné a kľudne aj cudzie okolie nepodporí? Počkať, možno kývate  hlavou že to nie je pravda, ale ja teraz hovorím o ľuďoch, ktorí nemajú vo vrecku žiadnu protekciu , bohatých rodičov, nie sú súčasťou " celebritnej skupiny či smotánky(tak sa tomu u nás hovorí?) a hlavne, sú skutočne TALENTOVANÍ.


Život občas nie je ľahký. Ale vždy môžeš dokázať to, čo je tvojim snom. Môžeš to spraviť SAMA. Viem že je to podstatne tažšia a dlhšia cesta, no nie je nemožná! Ak ju zvládneš a zotrváš budeš na vyššej úrovni ako ostatní, pretože všetko čo si si vybudovala, si si vybudovala takpovediac svojimi rukami. A to je krásny pocit A presne takýchto ľudí milujem. Ľudí , ktorí  majú vlastný štýl, nehrajú sa na niekoho iného len preto že je to momentálne in , nekopírujú prácu druhých  a sú skrátka unikátni. Toto je pre mňa synonymum slova celebrita.)
I just must devote today´s article to one special woman. A woman, who is really hard-working, talented and very unique.This kind of people you can find on my blog. It´s such a big pleasure for me! Let me introduce a  great fashion illustrator - Megan Hess.  A woman, who speaks without words...

( Dnešný článok skrátka musím venovať jednej špeciálnej žene. Žene,  ktorá na sebe maká, je veľmi talentovaná a unikátna. A presne o takýchto ľudí tu na svojom blogu rada píšem a presne takých tu nájdeš. Je mi veľkou cťou! Dovoľte aby som vám predstavila úžasnú módnu ilustrátorku Megan Hess. Ženu, ktorá rozpráva bez slov...)


When you see her work, it´s such a big adventure, an amazing fairytale or breathtaking fashion show.  Every picture has its own story. I love her special technique with writing ink, elegant lines and luxury feeling. I have noticed her since she has illustrated for Candace Bushnell  book cover of Sex and the City.

( Keď vidíte jej prácu, je to jedno veľké dobrodružstvo, čarovná rozprávka či dychberúca módna šou. Každý obrázok rozpráva svoj vlastný príbeh. Milujem jej špeciálnu techniku atramentom, elegantné línie a tón luxusu. Túto dámu registrujem odkedy pre Candace Bushnell a jej slávny Sex v meste v knižnej podobe navrhla titulku.)



I love books , but when I saw that golden-black elegant beauty named The Dress, I had fallen in love and I must had it. It´s Queen of my books!
( Milujem knihy, no keď som zbadala tú zlato- čiernu krásku s názvom The Dress, zamilovala som sa a vedela som, že ju skrátka musím mať! Je to kráľovná vynímajúca sa hrdo na mojej poličke!)












Thanks Megan,
because of you I have so many inspirations for writing my articles,
because of you I absolutely love fashion illustrations  and your illustrated world,
because of you I believe that real talented people can achieve a success one day!

( Ďakujem Megan,
pretože vďaka tebe mám toľko inšpirácii na napísanie mojich článkov,
pretože vďaka tebe som totálne prepadla módnym ilustráciám a tvojmu ilustrovanému svetu,
pretože vďaka tebe verím, že tí skutočne talentovaní raz dosiahnu svoj úspech!)



Enjoy theese pieces of incredible work and never stop believing in yourself! ( Uži si nasledujúce kúsky neuveriteľnej práce a nikdy si neprestávaj veriť!)





















Yours Brunette / Vaša Brunette

No comments

Thank you for visiting Magnifique Brunette. 2014 © All rights reserved by Magnifique Brunette. Powered by Blogger.