Madame Chic - book reviews

-


I have loved books since my childhood. I have a big collection of them at home and I take care of them like my treasure. My "latest loves" are definitely the Madame Chic books by Jennifer L. Scott. They did not catch my attention at a bookstore firstly. I took the first part - Lessons from Madame Chic and I smiled. I was curious about these "lessons".
Because of so little time, I have just quickly skimmed through it and, to be honest, it was not really interesting for me. Thick, without colorful pictures and with huge amount of life advices. But it  was still in my head and I had to think about that text all the time, so when I later returned to the bookstore, I gave it a second chance. With a nice atmosphere of calmness I was sitting in a comfortable armchair and I have started reading. I spent 2 hours (!) with that book and I could not stop...

What is the secret of its popularity? It is about real life. I found myself in many situations and problems and I was shocked how easy their solutions are. The plot of all three books is Parisian's lifestyle and their thinking. Jennifer, the author, comes from California, but on her language course in Paris she spent (in a very chic family ) the most interesting time of her life. So she decided to write three books about her experiences : Lessons of Madame Chic, At Home with Madame Chic and Polish Your Poise with Madame Chic.


Už odmalička milujem knihy. Doma ich mám neuveriteľne veľa a opatrujem ich ako svoj poklad. Medzi moje "najnovšie lásky" patria rozhodne knihy Madam Chic  od spisovateľky Jennifer L. Scottovej. Spočiatku som im v kníhkupectve nevenovala veľkú pozornosť. Zobrala som si do ruky prvú časť - Lekcie Madam Chic a pousmiala som sa. Bola som zvedavá na tie "lekcie". Keďže som nemala veľa času, len som ju rýchlo prelistovala, no pravdu povediac ma vtedy veľmi nezaujala. Hrubá, bez farebných obrázkov s veľkým počtom rád do života. Avšak v hlave som sa k nej neskôr stále vracala a keď som o niečo neskôr opäť zavítala do kníhkupectva, povedala som si, že jej dám ešte šancu. V príjemnej atmosfére ticha som sa usadila do pohodlného kresla a začala som čítať. Strávila som pri nej 2 hodiny (!) a nemohla som sa od nej odtrhnúť...

V čom spočíva jej tajomstvo? Je o živote samom. Vo veľkom počte situácii a problémov som nachádzala seba samú a žasla som, aké jednoduché a aké prosté sú ich riešenia. Vo všetkých troch knihách sa Jennifer zaoberá životným štýlom a myslením Parížaniek. Autorka pochádza z Kalifornie, no na svojom jazykovom pobyte v Paríži strávila u jednej veľmi šik rodiny najzaujímavejšie obdobie svojho života. O svojich skúsenostiach a zážitkoch sa rozhodla napísať tri fantastické knihy : Lekcie Madam Chic, Doma s Madam Chic a S Madam Chic na úrovni. 



1. Lessons of Madame Chic / Lekcie Madam Chic

The book is divided into three parts : Diet and Exercise, Style and Beauty and How to live well. Every part contains chapters with encouraging title, such as "Exercise is a part of life, not a chore", "Find your true style" or " Live a passionate life". After every chapter, author adds a resumé, so you can find a summary of her ideas. These ideas are in my head till today. I am trying to follow them and live my life on higher level.

  1.  If you improve a quality of preparing meals, you will eliminate your desire for snacks.
  2.  Enjoy every meal. Eating is an important part of our lives. Revel in it, pamper yourself with fun and pleasure of culinary experience.
  3. Build a positive body image. Focus on your best body parts.
  4. Throw away the useless stuff from your wardrobe.
  5. Wear only clothes, which you really like, that look well on you and express your personality.
  6. Dress up representative every day- as a sign of respect for yourself and each other.
  7.  Explore the world of fragrances and choose your own brand or adapt your fragrance to clothes, which you wear in different parts of  a year. Enjoy it, because a parfum is one of the biggest life's pleasures.
  8. Immerse yourself in art and enjoy the life, which is full of culture.
  9.  Bring the art to your home.
  10. Travel anytime you can.
  11. Start with making better choices about the food, what you will eat; clothes, what you will wear and the way, how you will decide to spent your time.



Kniha je rozdelená do troch častí: Diéta a cvičenie, Štýl a krása Ako viesť dobrý život. Každá časť obsahuje kapitoly s veľmi povzbudivým názvom  ako napríklad "Pohyb nemá byť drina ale súčasť života", "Nájdite si vlastný štýl" alebo "Žite vášnivo". Za každou kapitolou autorka pripája resumé, v ktorom nájdete akési zhrnutie jej myšlienok. Tieto myšlienky mi v hlave znejú dodnes. Snažím sa nimi riadiť a  tým povýšiť svoj život na vyššiu úroveň.
  1.  Ak zlepšíte kvalitu pripravovaných jedál, eliminujete tým túžbu po maškrtách.
  2.  Vychutnávajte si každé jedlo. Jedenie zaberá podstatnú časť nášho života. Oddávajte sa mu, dožičte si zábavu a potešenie z kulinárskeho zážitku.
  3. Budujte si pozitívny imidž tela. Zamerajte sa na to, čo je na vašom tele dobré.
  4.  Vyhoďte zo skrine zbytočnosti.
  5. Noste iba šaty, ktoré máte rada, ktoré na vás vyzerajú výborne a vyjadrujú vašu osobnosť.
  6. Každý deň sa obliekajte reprezentatívne na znak úcty k sebe a ostatným okolo vás.
  7. Prebádajte svet vôní a vyberte si svoju značku alebo prispôsobte vôňu oblečeniu, ktoré nosíte v rôznych obdobiach roka. A náležite si to vychutnajte, lebo parfum je jedno z najväčších potešení života.
  8. Ponorte sa do umenia a užívajte si život bohatý na kultúru.
  9. Preneste si umenie do domova.
  10. Cestujte vždy, keď môžete.
  11. Začnite si lepšie vyberať jedlo, ktoré budete jesť, šaty, ktoré budete nosiť a spôsob, ako sa rozhodnete tráviť čas.



2.  At Home with Madame Chic / Doma s Madam Chic

As a title says, this part is about your home. After reading it you will understand, how to get a place, where you will feel safely, comfortably and lovely. I am little bit addicted to order in my home and all I am saying is that I like to have the things in their place. I feel better then, because I hate mess. I love, when my home smells its own aroma- of fresh bed sheet, tea roses picked from my garden or warm baked  christmas gingerbread. Chapters named Fall in love with your home again, The Pleasures of the Morning, The Pleasures of the Afternoon, or The Pleasures of the Evening will bring you interesting inspirations about how to make your house a magic place. This book is added with great recipes, tea guidelines or list of relaxing songs
  1. While you are cleaning  and organizing your house, turn the music on. That music gives an energy to the whole process.
  2. Enjoy the secret details of clothing everyday.
  3. Life is a journey, not a goal.
  4. Keep your favourite recipes and save them like your typical recipe book.
  5. A meditation during the activity is thousand times more effective than a meditation in relaxtime
  6.  Believe in elegant aging. 


Ako aj z názvu vyplýva, tento diel je venovaný domovu.Po jej prečítaní pochopíte, ako získať miesto, v ktorom sa budete cítiť bezpečne, pohodlne a plný lásky. Som mierne zaťažená na poriadok a mám skrátka rada, keď mám veci priehľadne upratané a všetko má svoje vlastné miesto. Cítim sa potom lepšie, pretože neznášam bordel. Milujem, keď môj domov vonia svojou osobitou vôňou - čerstvo vypranej posteľnej bielizne;  čajových ruží natrhaných zo záhradky alebo ešte teplých napečených vianočných medovníčkov... Kapitoly Opäť si zamilujete svoj domov, Radosti rána, Radosti odpoludnia alebo Radosti večera vám prinesú pár zaujímavých inšpirácii ako si ten svoj premeniť na magické miesto. Kniha je ďalej doplnená o skvelé recepty, sprievodcu čajmi či  o zoznam relaxačných piesní.
  1. Kým upratujete a organizujete, pustite si hudbu. Hudba vnesie do celého procesu energiu.
  2. Každý deň si užívajte tajomné detaily obliekania.
  3. Život je cesta, nie cieľ.
  4. Všetky obľúbené recepty si založte do malého šanónu a uschovajte ako svoj typický receptár.
  5. Meditácia uprostred činnosti je tisícnásobne účinnejšia ako meditácia v pokoji.
  6. Verte v elegantné starnutie.




3. Polish Your Poise with Madame Chic/ 
 S Madam Chic na úrovni

And here we come to the last part of this stunning series. You will think twice about choosing the right clothing for the social events;  good care about your appearance and about art of conversation. How to be a perfect hostess, how to be just chic and how to polish your poise? Chapters, such as "The empowerment of style, Presentable clothes, Glorious grooming, or Not just a pretty face will tell you more.


I have decided to not mention some ideas of this book. Try to read the whole book and keep the information for yourself  like I did :)

Dostávame sa k poslednej časti tejto skvelej série. pri ktorej sa zamyslíte nad výberom vhodného oblečenia na spoločenské udalosti, nad dobrou starostlivosťou o svoj vzhľad a nad umením konverzácie. Ako byť skvelou hostiteľkou, ako byť skrátka chic a na úrovni? Kapitoly ako Sila štýlu, Reprezentatívny odev, Upravený vzhľad - do duše pohľad alebo Viac ako len pekná tvárička vám to prezradia. 

Rozhodla som sa neuviesť pri tejto knihe myšlienky autorky. Skúste si knihu prečítať a nechajte si ich pre seba tak ako ja :)








No comments

Thank you for visiting Magnifique Brunette. 2014 © All rights reserved by Magnifique Brunette. Powered by Blogger.